Alleen Talent Telt! liet werkgevers weer de vele talenten van mensen met een beperking zien. 07 december 2018

Dinsdag 27 november 2018 organiseerden de WerkgeversServicepunten uit de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden het evenement Alleen Talent Telt in het FC Utrecht Stadion Galgenwaard. Meer dan 300 werkzoekenden en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt ontmoetten hier 60 regionale werkgevers, opleiders en sociale ondernemingen.  

Joost Broerse, commercieel directeur FC Utrecht en voor het negende jaar onze gastheer en wethouders Linda Voortman (gemeente Utrecht) en Johan van Everdingen (gemeente Lopik) openden het evenement. De wethouders waren verheugd zoveel gemotiveerde jongeren aan te treffen op het event en spraken hun hoop uit op vele matches tussen werkzoekenden en werkgevers.  

Daarna ging de organisatie over op de uitreiking van de prijs voor beste inclusieve werkgever. Mevrouw Suzanne Kroeks nam deze graag in ontvangst namens verzekeringsmaatschappij a.s.r.: 'Deze award is een mooie erkenning voor onze inspanningen. Het is leuk om te ervaren dat andere bedrijven oprecht geïnteresseerd en enthousiast zijn over onze aanpak om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen'.  

Na de officiële opening gingen werkgevers en werkzoekenden, in een informele sfeer, met elkaar in gesprek. Hieruit ontstonden uiteindelijk 306 matches. Dit jaar was bijzonder dat er zoveel matches waren en alle aanwezige werkzoekenden de kans kregen op één of meerdere vervolggesprekken. Hopelijk leiden deze tot een mooie baan of stage, bij de werkgever van hun keuze. Paul van Belzen, coördinator Participatiedesk a.s.r.: 'Veel ondersteuning in de vorm van de medewerkers van het WerkgeversServicepunt en UWV. Niemand dwaalde echt rond en werd direct begeleid naar een werkgever. Heel professioneel'.  

Helaas zit ons evenement er weer op. De afgelopen maanden sloeg de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden de handen ineen met alle sociale partners, wat resulteerde in een prachtig event. Wegens succes is nu al zeker dat volgend jaar wederom Alleen Talent Telt in november wordt georganiseerd en hopen wij weer vele werkgevers en kandidaten te mogen verwelkomen.

wgsp-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten