Arbeidsbemiddelaar Globen uit IJsselstein in het zonnetje gezet 05 december 2017

di 28 nov 2017

 

IJsselstein - Arbeidsbemiddelaar Globen is door wethouder Economische Zaken Inge Nieuwenhuizen en Bettina Jonker van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) verrast met bloemen. De bloemen zijn een waardering voor de inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen.

 

Het college van IJsselstein heeft respect voor het maatschappelijk ondernemen van arbeidsbemiddelaar Globen. Wethouder Inge Nieuwenhuizen: "Globen valt op omdat zij werk maken van 'iedereen kan meedoen'. Zij staan altijd open voor een gesprek en zoeken naar mogelijkheden om mensen aan het werk te helpen in het groen, grond-, weg- en waterbouw. Ook als mensen in eerste instantie niet helemaal in het profiel passen of een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zoeken ze naar oplossingen. Globen gaat daarbij zorgvuldig te werk en denkt mee met WIL."

Sinds 2017 heeft het Werkgeversservicepunt (WGSP) Lekstroom contact met Globen Personeel in IJsselstein. Ze kijken in de sectoren waar personeel schaars is. Of waar klanten van WIL een opleiding kunnen volgen. Hiermee bieden zij mensen een kans zich te ontwikkelen. Zo vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. Inmiddels is een aantal mensen gestart met werken bij Globen. Zij zijn hierdoor niet meer afhankelijk van een uitkering.

De wethouders gaan het komende jaar meerdere bloemetjes uitreiken aan ondernemers, die gedurende een langere periode opvallen door hun actieve bijdrage aan de arbeidsdeelname van mensen met een arbeidsbeperking of met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Schoonmaakbedrijf Dolmans, 4DMC en Van Menno kregen eerder al bloemen uitgereikt.

wgsp-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten