Midden-Utrecht Werkt Door, ook tijdens corona 28 mei 2020

Het Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht brengt werkgevers en werkzoekenden bij elkaar, ook in tijden van het coronavirus. Via een nieuw platform www.middenutrechtwerktdoor.nl. Zo zorgt het Werkgeversservicepunt er samen met partners uit de regio voor dat Utrecht aan het werk blijft.  

Als gevolg van het coronavirus is er een verschuiving op de arbeidsmarkt ontstaan. “Er zijn organisaties die veel minder werk hebben, maar er zijn ook ondernemingen waarbij de vraag naar medewerkers explosief is gestegen. Dat biedt kansen. Het Werkgeversservicepunt Midden-Utrecht is er om vraag en aanbod te verbinden én Utrecht aan het werk te houden”, aldus Linda Voortman (voorzitter Utrechtse Werktafel en wethouder Werk en Inkomen Utrecht).

Met ‘Midden-Utrecht Werkt Door’ wil de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht samen met 15 gemeenten, UWV en sociale partners zoveel mogelijk mensen aan het werk houden. Werkgevers die personeel over hebben of werkgevers die juist personeel nodig hebben kunnen zich melden op dit platform. Zo kan er een (tijdelijke) uitwisseling van personeel plaatsvinden en wordt er voorkomen dat werknemers onnodig thuis komen te zitten. Dit initiatief sluit aan op het landelijke online platform www.NLWerktDoor.nl.

Binnen de arbeidsmarktregio Midden-Utrecht zijn 5 Werkgeversservicepunten actief. Zij werken samen sociale partners om zoveel mogelijk mensen aan het werk te houden.

wgsp-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten