Terugblik op eerste Werkcafé Lekstroom ‘Een Kijkje in de keuken’ 02 mei 2013

Tijdens het eerste Werkcafé Lekstroom, op 5 maart 2013 bij Miele in Vianen, maakten werkgevers en netwerkpartnersuit de regio kennis met het WerkgeversservicepuntLekstroom (WGSP), onderdeel van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). Samen met Miele in Vianen en PAUW bedrijven boden de 5 samenwerkende gemeenten van WIL letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van de gebundelde, nieuwe uitvoeringsorganisatie.

Presentatie WIL en Werkgeversservicepunt Lekstroom

Rob Esser, directeur presenteerde de doelstellingen en de dienstverlening van WIL, de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen. Onderdeel van WIL is het Werkgeversservicepunt Lekstroom (WGSP): hét aanspreekpunt voor werkgevers en netwerkpartners in de regio. De samenwerking van vijf gemeenten vormt de basis voor nog meer succes in het matchen van vacatures aan werkzoekenden. Het werkgeversservicepunt zet in op duurzame samenwerkingsverbanden en optimale verbinding van vraag en aanbod  en het creëren van kansen op de arbeidsmarkt, in de Lekstroom regio.

 

Arbeidsmarkt in de Lekstroomregio

Aan de hand van een onderzoek door Bureau Louter nam directeur Rob Esser de gasten mee in actuele trends op de arbeidsmarkt in de regio. Download hier (PDF 1,2MB) het onderzoek.

 

Netwerken

Het werd al snel duidelijk dat netwerken van groot belang is om de ontdekken wat werkgevers, samenwerkingspartners en WIL/WGSP samen nodig hebben en voor elkaar kunnen betekenen. 

Vanaf 2 mei kunt u bij het Werkgeversservicepunt Lekstroom (WGSP) terecht voor:

  • Het matchen van hun vacatures en onze werkzoekenden,
  • Het oplossen van uw HRM vraagstukken,
  • Werkarrangementen op maat, met advies over het succesvol uitrollen van trajecten in het kader van SROI en MVO
  • Netwerkmomenten, congressen en werkcafés met een actueel thema, t.b.v. kennisuitwisseling en het ontwikkelen van initiatieven.

Van het eerste Werkcafé op 5 maart is een fotoverslag gemaakt, dat u hier (PDF 1.56MB) kunt downloaden.

wgsp-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten