Unieke samenwerking GetStarted en WIL 23 februari 2016

Training 'Social media marketing' biedt werkzoekenden kans als ZZP-er

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en GetStarted Website & Social Media vonden elkaar in een uniek samenwerkingsproject. Sociaal ondernemer Maarten Kasanmoerawi, eigenaar/directeur van GetStarted, trainde acht bijstandsgerechtigden drie maanden lang in Social Media Marketing, met als uiteindelijke doel: het vinden van werk. De resultaten van drie deelnemers zijn zo goed, dat hun interne training met drie maanden is verlengd, om daarna door te kunnen gaan als ZZP-er of betaald in dienst te komen. Volgens Johan van den Dool, accountmanager bij WIL, was de training voor iedereen een boost voor hun zelfvertrouwen en een goede aanvulling op hun werkervaring. In ieder geval hebben zij de kans om werk te vinden vergroot.

Maarten Kasanmoerawi van GetStarted heeft passie voor social media met mensen uit de bijstand, die niet zo makkelijk aan het werk komen. In zijn branche is er voldoende werk, zegt hij en na deze training zijn de deelnemers beter  in staat om (een deel van) hun eigen inkomen te genereren. Dat kan zijn door als ZZP-er aan de slag te gaan of door het vinden van een betaalde baan. Ter ondersteuning van dit goede initiatief kwam WIL de ondernemer tegemoet in de scholingskosten van de deelnemers.

Door middel van rollenspellen en gesprekken met klanten van GetStarted leerden de deelnemers veel over marketing & sales, maar ook over zichzelf. Daarnaast deden ze veel technische kennis op van social media. Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en Google+, alles kwam aan bod. Bovendien leerden de deelnemers samenwerken in teamverband en deden ze weer werkritme op.

Learning on the job

Alle deelnemers voelen zich bevoorrecht dat ze aan dit project mochten deelnemen. Niet alleen leerden ze nieuwe toepassingen en het vakjargon, maar ook werken in teamverband en het delen van ervaringen. Deelneemster Chandra ervoer de training als ‘learning on te job’ en vertelt verder enthousiast: “Ik heb nooit eerder zo’n training meegemaakt. Door te  leren over social media en internet marketing en het kunnen toepassen van mijn eigen deskundigheid op het gebied van communicatie, ervaar ik deze training als zeer prettig. We waren enthousiaste, gedreven en hardwerkende cursisten. Dat kan ook niet anders met iemand als Maarten in de buurt. Zijn gedrevenheid kan hij zeer goed overbrengen en dat werkt.”.

Leuk en leerzaam traject

Volgens deelnemer Harry is het een zeer leerzaam en leuk traject geweest, waar hij veel zelfstandig mocht doen. Na een zeer korte inwerkperiode werden de deelnemers rechtstreeks betrokken bij het adviseren aan klanten. Harry bezocht de nodige netwerkbijeenkomsten: “Een kans uit duizenden die veel mogelijkheden voor de toekomst biedt. Naast de kennis en techniek krijg je als werkloze weer een positieve boost en krijgen je oude kernwaarden en kennis weer nieuwe inhoud. Daarnaast biedt dit project veel mogelijkheden om je eigen netwerk actief te vergroten en te onderhouden. Voor mij is het nu al een groot succes.”.

Kans op werk vergroot

Accountmanager Johan van den Dool  is blij met het enthousiasme van de deelnemers en de sociaal betrokken werkgever: “Maarten Kasanmoerawi neemt de mensen mee in zijn passie voor social media en laat hen de mogelijkheden zien om in deze branche aan de slag te komen. Door  zijn enthousiasme en warme persoonlijkheid kregen de deelnemers meer vertrouwen en vergrootte hij hun theoretische kennis. Hierdoor kregen ze nieuwe energie en groeiden ze op persoonlijk en professioneel vlak. Dit vergroot sowieso hun kans om weer aan het werk te komen”.

Werkgevers die invulling willen geven aan sociaal ondernemerschap of op zoek zijn naar personeel, kunnen contact opnemen met het Werkgeversservicepunt Lekstroom (onderdeel van WIL) via ikzoekpersoneel@wgsp-lekstroom.nl of (030) 7022 301.

wgsp-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten