Werk en werkervaring opdoen bij verbouwing gemeentehuis 03 juli 2017

Bij de verbouwing van het gemeentehuis van IJsselstein is afgesproken dat voor minimaal 5% van de loonsom Social Return on Investment (SROI) zal plaatsvinden. Social Return-afspraken helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk of werkervaring.

Firma Terberg Totaal Installaties Utrecht bv en Bouw- & Aannemersbedrijf De Wit IJsselstein zorgden ervoor dat werkzoekenden uit de bijstand of mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Dit deden ze in nauwe samenwerking met Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) en de gemeente IJsselstein.

Bouwbedrijf De Wit heeft voor de invulling van SROI een leerling timmerman in dienst genomen voor de bouwperiode. Bovendien besteden zij schoonmaakwerkzaamheden uit aan PAUW Bedrijven.

Terberg Totaal Installaties Utrecht bv nam via WIL twee hulpmonteurs elektrotechnische installaties in dienst. Ook organiseerden zij samen met WIL een bijeenkomst voor werkzoekenden uit de bijstand met interesse in technisch installatiewerk.

Verantwoordelijk wethouders Marijke van Beukering (werk en inkomen) en Chris Baerveldt (verbouw stadhuis) zijn tevreden. “Op deze wijze hebben beide bedrijven aan hun Social Return-afspraken voldaan en zijn de afspraken succesvol tot stand gekomen. Inwoners met een bijstandsuitkering of een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen op deze manier een kans en doen (weer) werkervaring op. Dat is enorm belangrijk! We hopen dat meer bedrijven dit voorbeeld gaan volgen.”

De gemeente IJsselstein heeft in de aanbestedingsprocedure een aantal mogelijkheden voor SROI aangedragen:

- Werk bieden aan werkzoekenden uit de bijstand waaronder jongeren (t/m 26 jaar)

- Werk bieden aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

- Opleidingsplekken bieden aan jongeren

- Plaatsen van orders bij sociale werkvoorzieningen en/of sociaal ondernemers

- Een bijdrage leveren aan lokale maatschappelijke activiteiten

 

 

wgsp-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten