Werkgeversservicepunt Lekstroom ondersteunt ondernemers bij invullen garantiebaan 25 juli 2017

Op dinsdag 20 juni 2017 om 15.00 uur bespraken wethouder Johan van Everdingen uit Lopik, Harold van Velzen van Plus Lopik en medewerkster Awatif Abaqouy de ervaringen met het invullen van een garantiebaan. Awatif werkt inmiddels twee jaar bij de supermarkt. Reden om dit te vieren en kort in te zoomen op wat ze doet en waarom het succesvol verloopt.

Campagneweek 'Alleen talent telt!' wierp vruchten af

Tijdens de eerder gehouden campagneweek 'Alleen talent telt!' praatten wethouder Johan van Everdingen van Lopik en het team accountmanagers van het WGSP Lekstroom de werkgever Harold van Velzen bij over de mogelijkheden die de Participatiewet hem biedt. De Participatiwet biedt werkgevers mogelijkheden om arbeidsbeperkten in dienst te nemen. Hierbij kunnen ze kosteloze ondersteuning van het WGSP verwachten. Dit gesprek leidde tot het openstellen van een garantiebaan bij de supermarkt.

Regelingen voor werkgevers

De Participatiewet kent een aantal regelingen voor werkgevers, zodat bezwaren om mensen met een beperking in dienst te nemen deels worden weggenomen. In de proefperiode van een garantiebaan wordt bijvoorbeeld goed gekeken naar wat iemand kan. Bij het in dienst nemen van de kandidaat krijgt de werkgever loonkostensubsidie. Hiermee wordt verlies aan arbeidscapaciteit financieel gecompenseerd.

Van Everdingen roept werkgevers op eens met WGSP Lekstroom in gesprek te gaan: "WGSP Lekstroom biedt werkgevers ondersteuning op maat. Dat kost niets en er is veel mogelijk. Ook mensen met een beperking maken deel uit van onze maatschappij en moeten mee kunnen doen op de arbeidsmarkt.  Supermarkt Plus Van Velzen is bereid in mensen te investeren. Dat vind ik fantastisch en ik hoop dat dit andere ondernemers inspireert."

Ook een garantiebaan invullen of creëren?

WGSP Lekstroom ondersteunt ondernemers onder meer bij de realisatie van garantiebanen. Met vragen of voor advies over het invullen of creëren hiervan, kunt u bellen met (030) 70 22 301 of mailen naar ikzoekpersoneel@wgsp-lekstroom.nl.

wgsp-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten