Op bedrijfsbezoek met werkzoekenden via 'roadtour' 21 juni 2016

Om meer werkzoekenden uit de bijstand aan de slag te krijgen, gaan medewerkers van het werkgeversservicepunt Lekstroom (WGSP) nog voor de zomer met vijf werkzoekenden, met en zonder beperking, op bedrijfsbezoek bij vijf Lopikse ondernemers. Doel van het bezoek is wederzijdse kennismaking en uiteindelijk de match tussen een kandidaat en een ondernemer. Het initiatief voor deze ‘roadtour’ komt voort uit een informatieavond voor ondernemers over het werken met werknemers met een arbeidsbeperking.

Eerder dit jaar organiseerde de gemeente Lopik samen met ondernemers een informatieavond voor ondernemers over het werken met mensen met een arbeidsbeperking. In de kantine van Ruud Borst werden 20 ondernemers geïnspireerd door de verhalen van collega-ondernemers Harold van Velzen (Plus supermarkt in Lopik-dorp) en Paul Ruiter (mede-eigenaar van MasMik@de haan in Benschop). Zij deelden hun ervaringen met het in dienst nemen van mensen met een beperking.

Daarnaast informeerden medewerkers van het Werkgeversservicepunt Lekstroom (onderdeel van Werk en Inkomen Lekstroom) en PAUW Bedrijven (het sociale werkbedrijf van Lopik) de ondernemers over de mogelijkheden en regelingen om hen te stimuleren en te ondersteunen in het bieden van een werkplek aan mensen uit de bijstand, met en zonder een arbeidsbeperking. Na de informatieavond heeft WGSP Lekstroom met alle aanwezige ondernemers contact gehad voor een nadere kennismaking. Soms werden de mogelijkheden binnen de onderneming nader verkend. Deze aanpak heeft al tot mooie resultaten geleid.

Mensen met een arbeidsbeperking: over wie hebben we het?

De groep mensen met een arbeidsbeperking is heel divers. Iemand kan een lichamelijke, verstandelijke of psychische/psychiatrische beperking hebben of een combinatie hiervan. De rode draad is dat iemand door een beperking, op de werkplek een extra steuntje in de rug nodig heeft. Bijvoorbeeld: een rustige werkplek, extra structuur en overzicht, een lager werktempo of een aparte stoel. Vaak is er ook extra begeleiding op de werkvloer nodig. Wat ondernemers ervoor terug krijgen, is de inzet van een loyale, gemotiveerde en enthousiaste werknemer. Dit kwam ook naar voren in de verhalen van Harold van Velzen en Paul Ruiter.

Roadtour: met vijf werkzoekenden langs vijf ondernemers

Onlangs maakten WGSP-Lekstroom en de gemeente Lopik afspraken over te zetten vervolgstappen, om meer werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen en ondernemers hierbij te stimuleren en te ondersteunen. Dit resulteerde onder meer in een ‘roadtour’. Nog vóór de zomervakantie gaat WGSP Lekstroom met vijf werkzoekenden met en zonder beperking op bedrijfsbezoek bij vijf Lopikse bedrijven. Met als doel wederzijdse kennismaking en uiteindelijk een match tussen kandidaat en werkgever. Met LopikFit, MasMik en Rens de Bruijn BV grondverzet zijn hierover al afspraken gemaakt.

Heeft u interesse of wilt u meer weten?

Heeft u ook interesse in een kennismaking of wilt u hier meer over weten? Meld uw onderneming dan aan voor de ‘roadtour’ door een e-mail te sturen naar

ikzoekpersoneel@wgsp-lekstroom.nl. De accountmanagers van WGSP Lekstroom staan ook telefonisch voor u klaar via (030) 7022 301.

wgsp-lekstroom.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten