Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Zoekt u een nieuwe medewerker? Wilt u invulling geven aan uw ideeën over maatschappelijk verantwoord ondernemen, informatie over nieuwe wet- en regelgeving of hulp bij uw vragen over Social Return? Het Werkgeversservicepunt (WGSP) Lekstroom is hét loket voor kosteloos advies en ondersteuning bij uw arbeidsvraagstukken. Onze kandidaten willen en kunnen werken maar zijn tijdelijk aangewezen op een bijstandsuitkering. Wij begeleiden hen naar werk en brengen hen graag met u in contact.

Een persoonlijk adviseur

Bij ons heeft u één aanspreekpunt aan wie u uw wensen kenbaar maakt. Uw accountmanager is uw persoonlijk adviseur en intermediair. Hij of zij is afkomstig uit het bedrijfsleven en heeft ruimte ervaring en specifieke kennis van de (regionale) arbeidsmarkt. Uw accountmanager gaat met u in gesprek en brengt nauwkeurig uw wensen in kaart. Bovendien kent de accountmanager onze klanten goed. Hij of zij brengt vraag en aanbod bij elkaar.

Begeleiding op maat

Soms heeft een kandidaat voor, tijdens of na plaatsing, aanvullende begeleiding of ondersteuning nodig, bijvoorbeeld wanneer u mensen met een arbeidsbeperking een kans biedt in de vorm van een werkervaringsplek of garantiebaan. Uw accountmanager inventariseert hoe hij of zij u kan begeleiden en maakt afspraken op maat. Indien gewenst, houdt uw accountmanager contact met u over de voortgang van de plaatsing, het functioneren van de werknemer en de eventuele ontwikkelpunten. Waar nodig en waar mogelijk zet uw accountmanager instrumenten in die u en de kandidaat verder helpen.

Advies bij Social Return

Gunt een van de Lekstroomgemeenten u een aanbestedingsopdracht? Dan moet u waarschijnlijk een vastgesteld percentage van de opdrachtsom besteden aan Social Return. Hierdoor levert de investering concrete sociale winst op. Uw accountmanager adviseert aan de hand van de bouwblokkenmethode over hoe u Social Return flexibel en breed inzet. Denk hierbij aan het aannemen van werkzoekenden, de inkoop van producten of diensten bij o.a. sociale werkvoorzieningen en/of het verbinden van uw onderneming met een lokaal wijkinitiatief.

Onderdeel van Werk en Inkomen Lekstroom

WGSP Lekstroom is onderdeel van WIL, de regionale uitvoeringsorganisatie voor werk, inkomensondersteuning en schuldhulpverlening voor de gemeenten Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vianen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Graag bespreken we samen met u wat we voor u kunnen betekenen. Bel voor het maken van een afspraak met 030 702 23 01. Ons team van accountmanagers staat elke dag voor u klaar.